Ideellt engagemang

Förutom det rent praktiska kring hur det är att studera på universitet så finns det ett väldigt stort studentliv i de flesta studentstäderna. Även fast studentlivet under mottagningsperioden kan verka väldigt lockande med alla fester och arrangemang som hålls så är det bra att hitta sin egna rytm för hur mycket studenten själv hinner med att gå på utanför sina studier.

Studentlivet innehåller förutom olika fester en stor uppsjö av olika studentföreningar. Vissa studentorganisationer ansvarar för pubar och fester medan andra föreningar drivs som mindre företag och utför konsulttjänster till företag och fackliga tjänster till andra studenter.

Att vara en aktiv medlem i någon studentförening kan vara ett enkelt sätt att lära känna fler personer utanför programmet, då undervisningen ofta inte delas in i klasser utan efter kurser. Det kan även ge studenten en fördel på arbetsmarknaden efter att studierna är färdiga då det visar en arbetsgivare att hen kan vara del av ett team och klara av att lösa olika problem.

Det viktigaste är dock att må bra och valet kring om studenten bör engagera dig ideellt bör vara grundat i om det kommer gynna hens mående.