De där tankarna…..

De där tankarna går genom mitt huvud nu….. Ska verkligen jag skriva ett blogginlägg?  Vad har jag som andra bryr sig om? Vem vill läsa? Men, nu gör jag det ändå.

Jag har varit lärare i 13 år, jag arbetar oftast i 4-6 och jag älskar mellanstadiet, Nyfikna elever med tusen frågor.
En av studiedagarna v.44 2014 förändrade mig ganska mycket måste jag säga. Vi fick välja mellan ett antal workshops under dagen. Jag valde några olika ganska lätt och sen var det ett pass kvar. Vad skulle jag ta?? Valet föll på en föreläsning med ”Fröken Flipp” och det skulle handla om ”Flippat klassrum”. Hmm, vad kan detta vara?

Så här i efterhand är jag så oerhört glad att jag gjorde detta val. Hon inspirerade mig massor och jag gick därifrån med huvudet fullt av tankar och idéer. Jag som var med i ”Våga vägra Facebook” gick med där för att kunna ta del av alla fantastiska grupper som jag fick höra skulle finnas, Twitter blev intressant och jag bara älskar alla underbara och duktiga kontakter jag fått via det utvidgade kollegiet. Detta har gjort att jag vågar prova nya arbetssätt och jag vågar utmana mig själv. På så sätt utvecklar jag ju både mig själv och mina elever.
Jag har vågat kasta mig över ”Flippat klassrum”, testar tips som Quizlet, Google formulär med tillägget Flubaroo, Padlet, jag har arbetat med The Sims på engelskalektionerna och jag skulle kunna nämna fler saker än såhär. Dessutom får jag massor av bra boktips som jag suger åt mig och läser.
Mina elever tycker oftast att undervisningen är rolig och varierande och förhoppningsvis kommer detta att öka deras måluppfyllelse. När jag tar emot min klass efter sommarlovet är de klass 6. Det ska bli kul att få fortsätta utveckla dem, att fortsätta våga och att förhoppningsvis lämna över klass 6 till högstadiet väl förberedda.

Ja, tänk vad en föreläsning kan göra och nu har jag till och med skrivit ett blogginlägg:)

Trevlig sommar alla kolleger och njut av ledigheten!

Louise Karlsson, Västra Berga skola Helsingborg

 

Annonser

One thought on “De där tankarna…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s