Elev flipp

God morgon!

Eleverna kommer in, sätter sig på den platsen som passar de bäst för idag. Jag går runt och tar i hand och hälsar var och en välkommen. Sen sätter jag på projektorn och ber en av eleverna logga in sin ipad, via apple tv:n.

IMG_4059

Eleven har under veckan gjort en egen flipp. Nu är det dags att visa den för klassen, eleven är nervös och det är lite pirrigt, vad kommer klasskamraterna tycka? Under tiden som flippen visas, är det knäpptyst i klassrummet. Det tar några sekunder när flippen avslutas och sen applåderar alla. Jag tittar på min elev, som skiner som en sol. Det är så härligt att se. Klasskamraterna börjar ge feedback via två stjärnor och en önskan. Alla tycker olika.

Dagen efter får jag en flipp skickad till mig, redigerad och färdig. Eleven valde ut vissa delar som hen förbättrade. Det är inte så lätt att skriva, tala och uttala orden rätt när man bara har gått i skolan i Sverige i 5 månader..

Flippen läggs ut på bloggen och eleverna får sedan titta på den, så många gånger de vill. När det är dags för hem- och konsumentkunskap lagas det mat! Några av eleverna är helt nya i köksmiljön, och då är det rätt bra att få lite förkunskaper, exempelvis via en flipp. En av eleverna har arbetat på resturang i sitt hemland. De hjälps åt.

 

Eleverna som jag undervisar är helt nya i Sverige, helt nya i svenska språket, helt nya i svenska samhället. De har gått i skola i Sverige mellan 2 veckor – 10 månader. Alla har olika lång skolbakgrund, de kommer från olika delar av världen, de talar många olika språk (12 olika modersmål på 16 elever). Det gemensamma är att de är otroligt motiverade att lära sig om det nya landet, lära sig språket. Om du är nyfiken på flippen, klicka på länken! fbkvalsta.webbstjarnan.nu/…016/04/06/3740

Följ  gärna elevernas utveckling på https://fbkvalsta.webbstjarnan.nu eller mig på twitter @charlieekstrom

Tack för att jag fick dela med mig av min vardag. En vardag fylld av glädje, nyfikenhet och lärande!

Charlie Ekström

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s