Hur blir UR:s program relevanta och användbara för dig?

Äntligen har så turen kommit till oss i @UR_Pedagogerna att blogga på Skola 365. Du kanske har stött på oss i sociala medier, på konferenser eller i UR:s monter på någon skolmässa någonstans i Sverige. Men vilka är vi?

Kortfattat: vi är lärare som för närvarande för vår tillvaro på UR och vårt uppdrag är att vara länken mellan det UR producerar och utbildningssverige. Vi försöker också vara, vilket inte är exakt samma sak, en länk mellan utbildningssverige och UR.

På olika plattformar tipsar vi om de tv- och radioprogram i UR Skolas utbud som vi vet fungerar, ofta med vittnesmål och konkreta exempel från lärare och pedagoger. Tillsammans med UR:s projektutvecklare är vi också utbildningssveriges eviga förespråkare in på redaktionerna och i det som UR producerar. Vi vet att programmen blir mer användbara och relevanta om de kvalitetssäkras av lärare, pedagoger, ämnesdidaktiker och forskare. Vi har till och med gjort en podd om det, som vi tycker att alla ska lyssna på såklart 🙂

8§ ur sändningstillstånd

Att vara en kombination av lärare och @UR_Pedagogerna innebär att vi vurmar lite extra för 8§ i UR:s sändningstillstånd, särskilt den sista meningen:

”Användarna av UR:s programverksamhet, särskilt inom utbildningsväsendet, ska ges möjligheter att framföra synpunkter och önskemål gällande programverksamheten.”

Och det är precis detta vi vill använda det här blogginlägget till. Vi vill be om dina synpunkter och önskemål gällande programverksamheten. Vad behöver du, vad saknar du, hur blir UR relevanta och användbara i utbildningssammanhang?

Det är er feedback som utvecklar UR! Hoppas att just du hör av dig!

Björn, Jenny och Fatima

E-postTwitterPodcastFacebookBloggInstagramNyhetsbrev │UR Skola

skola365ur

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s