April, april!

April, april!
Idag är det min tur att skriva här på bloggen och vad passar väl bättre en dag som denna än att bjuda på ett aprilskämt. Grunden till skämtet har jag fått av min kollega Kristina som förra året fick ett annat av mig. Ibland är det tur att man inte har eleverna så många år så att man kan återanvända luringarna.

Mitt namn är Emelie Öhrn. Jag jobbar på Nödingeskolan i Ale Kommun. Min stora passion i skolan, och även i livet, är IKT. Men idag handlar det om något annat. Är ni intresserade av mitt arbetet inom IKT så skriver jag lite i min blogg som länkas nedan.

Sedan två läsår tillbaka har jag inte längre någon egen klass. I stället jobbar jag i olika perioder där jag behövs med att vi är två lärare i klasser eller så är det olika IKT-uppdrag som genomförs. Jag valde att lämna tryggheten och en jättefin klass för att testa något nytt och förhoppningsvis utveckla mig själv. Jag har inte ångrat mig en minut.

Förra året hade jag turen att få komma och jobba i min gamla klass en dag i veckan när deras lärare var ledig för annat. Och det var dessa glada barn som jag så totalt lyckades lura. Vårt ämne som vi hade tillsammans var lämpligt nog No och under några veckor hade vi jobbat med rymden. Veckan före hade vi läst om New Horizion så läget var väldigt bra för mig. Lagom ”stressad” och någon minut för sent kom jag till klassrummet med andan i halsen, allt enligt planen. Med mig hade jag en löpsedel och en tidningsnotis om att man hade hittat en ny planet bortanför Pluto.

image

Det man kunde se i tidningsnotisen var att man kunde göra en egen kikare och så skulle man vid ett visst klockslag kunna se den nya planeten, Plito. Nu hade vi ungefär 30 minuter på oss att blir klara och alla i klassen gick igång på det och gjorde sina stjärnkikare för glatta livet. Exakt klockan 10.23 stod vi på skolgården och alla kikade efter planeten. De spanade och pekade och kikade och en elev var helt säker på att han såg Plito och alla riktade snabbt sin kikare åt det hållet. Och visst flera andra såg nu också Plito!

image

Då kunde inte fröken hålls sig längre utan brast ut i ett högljutt: April, april!

Oj som vi skrattade allihopa!
Eleverna kunde motvilligt erkänna att det gått på skämtet rejält.

Resten av dagen fick fröken vara på sin vakt. Självklart skulle eleverna försöka lura fröken också.

Vill ni läsa mer om mer seriösa i slag i min undervisning skriver jag lite på http://itfroken.wordpress.com eller på Twitter under @emelieohrn

Tack för att ni läste!

Annonser

One thought on “April, april!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s